Tradisjon og innovasjon

For oss i Østlaft AS er det viktig med tradisjon, samtidig jobber vi målrettet for å være i front også når det kommer til innovasjon. Ved vår fabrikk, lokalisert på Rudshøgda i Innlandet, jobber vi hver dag for å ivareta en lang tradisjon med bruk av lafteteknikk i Norge, men i en moderne og innovativ drakt. Dette kommer våre kunder til gode, som får tradisjon og innovasjon presentert i vakre og funksjonelle hytter, hus, garasjer, anneks og stabbur.

Fabrikken der tradisjon møter innovasjon

På Rudshøgda mellom Brumunddal og Moelv har vi bygget en av verdens mest effektive og moderne laftefabrikker til hytter og hus. Vi benytter helnorsk tømmer med 20 cm bredde på laftestokker samt varierende stokkhøyder for å bevare utseendet til tradisjonelt håndlaft.

Maskinlaft som gjenskaper utseendet til tradisjonell håndlaftet

I 2015 begynte vi arbeidet med å skape en unik og effektiv produksjonslinje her hjemme, der vi kunne benytte norsk tømmer av varierende stokkhøyder for å gjenskape utseendet til tradisjonelt håndlaft, og samtidig tilfredsstille nye forskrifter for laftede bygg.

Høsten 2019 stod den nye fabrikken, Innlandet Treindustri, klar. Østlaft har med dette blitt en helnorsk leverandør, og som den eneste i sitt slag har denne unike fabrikken kapasitet til å effektivt produsere laftede tømmerkasser av høy kvalitet.

Årets hytteprosjektet

Trend Polaris ble kåret til Årets Hytteprosjekt 2022 av Boligprodusentenes Forening. Trend-serien er eksklusiv, elegant og i miljøsertifisert laftetømmer.

Prosjektet Trend Polaris er en stor fritidsbolig i maskinlaft, oppført av Østlaft. Trend Polaris er den største utgaven i en ny serie med laftehytter med moderne utrykk. Furustokkene er miljøsertifisert laftetømmer fra Tinnoset Sag i Telemark. Tømmerkassa er produsert i den nye laftefabrikken til Innlandet Treindustri på Rudshøgda i Ringsaker. Trend Polaris er oppført i laft, men har samtidig et stramt og moderne uttrykk. Egenutviklet teknologi i fabrikken åpner for nytenkende og kreative lafteløsninger.
Årets hytte prosjekt

Østlaft vant prisen Årets Hytteprosjekt 2022

Knutepunktet

TREND Polaris vant gjev pris

Trend Polaris ble kåret til Årets Hytteprosjekt 2022.

TREND - hever laftede hytter til nye høyder

Østlaft er stolte av å introdusere vår splitter nye hytteserie TREND.

Hyttetomter i Turufjell

To timer fra Oslo, i hjertet av den norske fjellheimen, ligger Turufjell - som skapt for det moderne hytteliv.

Den største friheten
er å kunne velge

Bestill vår katalog

Vi sender deg gjerne en gratis katalog med alle våre modeller.
Den inneholder en oversikt over alle våre hyttemodeller, garasjer, anneks og andre typer bygg.
Vi kan tilpasse hvert enkelt bygg etter ditt behov.

Hovedkontor

Besøksadresse:

Stolvstadvegen 13,
2360 Rudshøgda

Postadresse:

Postboks 34,
2360 Rudshøgda

Visningshytter

RUDSHØGDA

Stolvstadvegen 13, 2360 Rudshøgda

HELLERUD

Kragerudveien 140, 2013 Skjetten

Se også

Copyright © 2023 Østlaft AS

Personvernerklæring

Nettstedet er utviklet av

VAAG